lördag 30 januari 2010

Tråklördag

Idag har jag inte gjort någonting. Åt lite avocado. Åkte till jobbet. Den värste av alla alkisgubbar jag vet om i Luleå kom till restaurangen, gick direkt in på toaletten och låste in sig. Så gick det tjugo minuter, en halvtimme, en timme... Vi knackade på och ropade, men inget svar. Så jag fick nog och ringde polisen, som kom och bultade på dörren. Till sist öppnade han. Inget verkade direkt vara fel, förutom att han knappt var kontaktbar. Men ingen spya, blod eller dylikt i alla fall. Så de tog med sig honom därifrån, men jag mådde illa hela kvällen efteråt och var alldeles skakig. Höll nästan på att tappa en sån här varm järnform med brännhet sås över mig själv. Och allt är den där dumme alkisens fel. Han har varit inne flera gånger tidigare, så jag vet ju att jag aldrig kommer släppa in honom igen.

Sen slutade jag, och åkte hem i min ensamhet. Jag är trött och lite nere, och har verkligen ingen lust att åka och jobba för klassen på Mefos imorgon. En rätt värdelös helg faktiskt. Men jag får i alla fall tårta imorgon eftersom Viktor fyller år. Tur att nästa helg förmodligen blir trevligare, för då ska jag till Jokkmokks marknad. Det var ett par år sen jag var där, men nu vill jag verkligen åka dit igen. Pappa ska spela med "Låtar och skrönor" på Bio Norden, som han brukar, så jag räknar med fina barndomsminnen från Norrlåtar-tiden. Ah, fina grejer.

torsdag 28 januari 2010

Som en hägring

Varannan minut kastas jag mellan "fan vad jag är töntig och okreativ" till " jag kan göra precis vad jag vill i hela världen, jag är så jäkla cool och alla borde vilja vara vänner med mig!" och åter till "töntjävel".
Det är lite jobbigt faktiskt. Kom igen nu jag själv, efter sex års identitetskris kan jag väl få vara lite nöjd och glad?

Jag är ju faktiskt egentligen jääävligt intressant och spännande. Nästan lika spännande som rymden, oförklarliga naturfenomen, djupa hav och hägringar. Det är bara inte så många som vet det. En noga utvald skara, kan man kanske säga!

onsdag 27 januari 2010

Onsdag

Idag är vädret helt knäppt. Snöstorm, jetemyke snöstorm! Massor av snö och massor av storm. För att komma till mitt hus när jag var på väg hem så var jag tvungen att pulsa genom snö upp till knäna. Inte behagligt, men ganska roligt ändå.

Ikväll ska jag till teatern, där jag ska ingå i en referensgrupp för "Gråt inga tårar - en existentiell dansbandsmusikal" ...Ja. Det blir nog bra. Bara jag lyckas ta mig dit utan att bli begravd i snö.

tisdag 26 januari 2010

Fantastiska frukost

Ibland åker jag med mina föräldrar och storhandlar, för det tycker jag är roligt. Då får ju jag tycka till och handla det jag vill ha. Jag sitter redan och längtar till min fantastiska mitt-i-veckan-brunch som jag tänker unna mig imorgon när jag har lång sovmorgon. Macka med makrill, färskost och groddar, äggröra med vegetariskt bacon (test), kaffe, passionsfruktsjuice och yoghurt med godaste flingorna, blandade nötter och banan. Mmmm. Jag älskar frukost, jag blir lycklig ända in i själen när jag har ätit en ordentlig frukost. Tyvärr blir det inte ofta när jag börjar sådär okristligt tidigt. Det går ju inte att äta medan man sover.

Nu ska jag baka chocolate chip cookies. Mmm, äääätaaaa.

måndag 25 januari 2010

söndag 24 januari 2010

Pumi

Hihi. Idag var vi och tittade och klappade på hundar. Vi har inte riktigt bestämt oss än, men kanske blir det utökning i familjen. Med en liten Pumi...!


Gud de är så söta så jag blir alldeles fnissig. Som en blandning mellan terrier, pudel och ett får typ. Tihihihi! Jag älskar hundar.

Söndag

Alltså ibland... så känns det som... att det inte finns någon anledning i hela världen för mig att sitta här och skriva tråkiga skolsaker. Det är omöjligt att ens försöka, det finns inte ens en chans att jag ska klara av det. Fast så gör jag ju det ändå. För jag måste ju. Men jag kan inte förstå hur jag inte kan ha någonting att säga om gotiska katedraler. Det måste ju finnas massor att säga. Men mitt huvud är helt tomt, helt blankt. Jag vill ju se dem. I verkligheten. Inte sitta här och skriva om dem. För det är ju så meningslöst.


(Egentligen tycker jag att det är väldigt intressant, jag är bara leeeessssssss.)

lördag 23 januari 2010

Lördag

Tre saker jag har tappat bort:
  • Min älskade Lush-parfym (den amerikanska drömmen)
  • Min/skolans lilla mönsterkonstruktionslinjal (26 bokstäver där!)
  • En fin och bra trådspole med grå tråd på (på skolan)
Och! En naturlag som gäller i vårt hus: två rum KAN inte vara välstädade samtidigt. Det går helt enkelt inte.



Nu är jag mätt och glad av en avocado-omelett, strax ska jag åka till tråkjobbet.

torsdag 21 januari 2010

Fakta om mig

Jag är en tjej på 17 (snart 18) jordsnurr som gillar makrill i tomatsås. Jag gillar inte persilja och morötter. Jag drömmer alltid otroligt mycket när jag sover, och jag gillar att äta yoghurt till frukost. Jag brukar inte dricka kaffe på morgonen, däremot runt fyratiden efter skolan, eller efter middagen om jag inte ska gå och lägga mig så tidigt.
Jag har alltid tyckt mycket om att pilla bort torkat lim från tuber med flytande lim, tex trälim. Jag gillar också ljudet av vår diskmaskin som startas, och rena lakan. Jag klarar inte av när dörren till tvättstugan står öppen eller när någon glömmer att stänga av tv:n på knappen. Jag gillar mitt rum väldigt mycket, särskilt min cirkuskudde, smyckeskrinet som ser ut som en liten röd divan och väggmålningen föreställande en ljuskrona. Förut gillade jag att ha fluffiga kjolar på mig, nu föredrar jag jeans.
När jag och min bror var små brukade vi leka så intensivt och vara så inne i våra världar att mamma inte kunde få kontakt med oss. Hon brukade stå och ropa att jorden anropar, men vi var helt upptagna med våra städer byggda av träklossar. Jag hatar att vara den som går och lägger mig sist, för när det bara är jag som är vaken så är huset helt dött, och då känns det som att jag är ensam på jorden. När jag var liten ville jag bli inredningsarkitekt eller jobba på en teater.
Jag läser nästan aldrig böcker, men jag gillar Haruki Murakami. Och jag gillar intellektuella seriealbum, och Rocky förstås. Inte filmerna, utan serien då. Jag är ganska disträ och har fruktansvärt svårt att komma ihåg småsaker. Min bror brukar alltid reta mig och säga att jag inte kan skratta och inte vet vad humor är, eftersom jag i princip aldrig skrattar rakt ut när vi ser på komediserier så som How I met your mother eller liknande.
Jag vaknar aldrig när jag får sms på natten, även om ljudet är på och jag har mobilen precis brevid mig. Jag kan somna precis var som helst, när som helst. Jag gillar lättdryck och saker som luktar persika, samt gamla järnvägsbyggnader i tegel. På min spegel bakom datorn har jag två vykort från New York, en Mucc-biljett, en Sirqus Alfon-biljett, en bild på mig och Sara i Paris och ett litet kort/lapp/meddelande från Tokis. Jag älskar levande ljus, men inte äggula. När jag och Sara var små gillade vi att leka våldsamma lekar där vi kastade ner varandra från isiga snöberg eller Robin Hood (jag var Robin och Sara var Lille John). Jag fryser om tårna och har nyligen fastnat extremt mycket för fantastiske konstnären Andy Kehoe (se exempel nedan).

Kände bara att jag var tvungen att dela med mig av den här informationen. Den som känner för det får gärna göra samma sak, det skulle vara roligt att läsa om.

Andy Kehoe

onsdag 20 januari 2010

Hej där

Det händer inte direkt så mycket nu. I skolan stressar jag över min sportjacka och har tröttnat på klasskompisar som inte kan göra något för klassen, och väljer att bara sitta och stirra och låtsas som att de inte finns när vi ska bestämma vem som ska jobba för klasskassan. Sjukt less faktiskt. Känns inte särskilt peppt att åka med dem på klassresa heller, så vi kan väl alla bara skita i att försöka samla ihop pengar, så får de som de verkar vilja ha det i alla fall. Jag var på jättebra humör på dagen, tänkte sitta kvar och sy en massa på jackan tillsammans med Fanny, men så blev vi båda hulken på våra 11-åriga klasskompisar som inte kan tänka sig att göra någonting som är jobbigt. Och när man blir på så dåligt humör är det ingen idé att sitta och sy, för om jag hade gjort något fel så hade jag antingen börjat gråta eller eldat upp hela textilsalen. Grrr.

Men nu känns det lite bättre. Snart ska jag äta middag och då kommer jag bli glad. Apropå mat så har jag till sist bestämt mig för att sluta äta nötkött, fläskkött och kyckling. För att spara på vår stackars planet och för att skona de stackars djuren, fram till den dag då vi människor hittar ett balanserat sätt att äta kött (alltså ett bra sätt att behandla djuren). Men jag kommer fortsätta äta vilt och fisk! Det känns som ett bra beslut.

Ps. Det är verkligen sant, Facebook blir så SJUKT mycket roligare om man ställer in det på pirat-engelska.

fredag 15 januari 2010

Fredag

Igår var det rosa:

Idag var det vitt:


Och jag har nyss vaknat, somnade på soffan i två och en halv timme bara sådär. Hjälp!

onsdag 13 januari 2010

Idag

Bra:
  • Fint väder, sol
  • Börjar sent
Dåligt:
  • Måste gå till skolan
  • Måste gå till skolan
  • Måste gå till skolan

måndag 11 januari 2010

Lyckorus

Jag är helt hysterisk. Helt galen. Helt till mig. Helt skogstokig. Helt knäpp. Helt... AAAHH! Jag och Sara har just bokat biljetter till Tokyo. TOKYO. Det blir verkligen av! 4-24 juni, då får vi äntligen åka dit. Som vi har längtat. Och jobbat, och sparat pengar...

torsdag 7 januari 2010

Ännu segare

Idag är det -30 och skgfasdljfdgf vad tråkig, trött och seg jag är. Egentligen har jag inget att säga, jag vill bara klaga. Jag blir aldrig av med min förkylning. Jag har ingenting att göra. Det finns ingenting jag vill göra heller. Öööööööööööhhhhhhhhhhhhh. Jag fortsätter gå i sömnen, och det kommer jag nog göra hela vintern och våren.

tisdag 5 januari 2010

Segt

Idag är det -20 och jag har verkligen ingen lust att lämna huset. Jag tror att jag skulle kunna ligga i sängen hela dagen om jag fick. Jag bävar inför hur det kommer bli nästa vecka då jag till och med måste gå till skolan.