tisdag 26 oktober 2010

Flytt

Nu, efter mycket donande och fixande, så känner jag att jag kan äntligen kan flytta härifrån! Jag ska nu kasta mig ut från det trygga blogspot och testa att använda tumblr istället. Skapade en tumblr, fick psykbryt på att det inte fanns nån kommentarsfunktion och lade istället in en via DISQUS. Nu funkar det i princip som jag vill. Tillräckligt bra för att presentera...



Häng me' vetja!

måndag 25 oktober 2010

Det är nu det börjar

Jag känner att höstens mest välanvända ord är PEPP. Opepp, pepp, pepperi, peppera. Allt man söker här i livet är PEPP och BEKRÄFTELSE. Har man tur kan man njuta av båda. Har varit en bra höst för sånt.
Sara däremot ser lite mörkare på tillvaron;
"Ja, säg den lycka som varar!?!? Och med de orden lämnar jag dig."

Och med de orden lämnar jag ER. Hänge er åt konsten.

söndag 24 oktober 2010

Mjukisbyxor är dåligt för karaktären

Idag har jag deppat, peppat, sovit, funderat, städat, pluggat, tänkt, vridit, vänt och gäspat. Degig dag, gick på intet sätt att få liv i armar och ben och huvud som bara ville ligga på sängen och stirra upp i taket. Kom nyss på varför. Det är mjukisbrallornas fel. Jag vet ju att jag blir helt invalidiserad av att ha på mig såndärnt töjbart, mjukt och ledigt. Bytte nyss mjukisstassen till jeans, och då fick jag pli på mig själv. Behövs lite stel denim för att få ordning på sig. Vaknade plötsligt till liv. Lagom till kvällningen. Och imorgon är det måndag igen. Sista veckan innan lov!!! Prisa herren. Då flyger jag till Göteborg och renar själen i skärgården med två av mina favoritmänniskor.

Över och ut.

Fyrbent
















fredag 22 oktober 2010

Lördag

Så, jag var på spelning igår. Det var rätt så grymt. De flesta lät ganska likadant, men Magnus Ekelund och Stålet var peppiga och jädrans bra. Och inte en enda tjej på scen så långt ögat kunde nå. Man kan ju undra varför... Men, ja, äsch, bra var det. Lokalpatriotismen flödade! Och sånt gillar ju jag. Blev också bjuden på god middag efter jobbet, innan spelningen. Himla bra. Skålade för en fin höst med mycket roligt. Och så ska det bli. Ikväll ska jag tyvärr jobba lite extra på en restaurang, känns ärligt talat grymt jobbigt, för jag är lat och vill bara göra roliga saker. Men innan jobbet ska jag träffa en vän som jag inte har träffat på länge och saknat mycket! Bjuda henne på försenat födelsedagsfika... Förlåt, Macca! Efter jobbet ska det kanske vara nån fest på gång, men åh. Jag vet inte om jag pallar. Av flera orsaker. Hujedamej.

onsdag 20 oktober 2010

Onsdag

En kväll i vakuum. Man ska inte sova på eftermiddagen, men det är ju så skönt. Så skönt så skönt och så förvirrande och inte alls bra för karaktären. Men hallå faktiskt så har jag faktiskt färgat ett till plagg ikväll OCH rensat garderoben. Idag är det onsdag igen, imorgon är det torsdag igen. Imorgon ska jag vara på D'store igen och sälja grejer igen. Idag har jag ritat mönstret till ett par coola jeans till kollektionen, blir kanske grymt.

FAN VAD TRÅKIGT


Känner mig som en deg. På fredag ska jag dock tydligen gå på spelning. Kul! Typ alla jag känner ska dit, värsta grejen. Typ alla jag känner. Alla jag känner? När lärde jag känna en massa människor? Hej, oj, här trillar det in en massa folk i mitt liv, trevligt att råkas. Så roligt man kan ha! Och ja jävlar vad det var på tiden. Det var faktiskt min tur nu, att lära känna en massa grymma människor och gå på grymma fester och sånt. Faktiskt min tur att själv få tycka att jag är grym.

Är inte detta...

...jättebra skrivet?
Från Underbara Clara.

tisdag 19 oktober 2010

Kreativitet

Det är faktiskt så, att jag mer eller mindre lever för mitt projektarbete just nu. Man kan väl tycka att det verkar lite överdrivet, eftersom det bara är en skolgrej. Men det är så roligt och gör mig så glad och nöjd. Dessutom kommer jag kunna använda projektet som arbetsprov när jag söker mig vidare ut i världen, så det kan va värt att lägga ner tid på det. Och jag kommer nog prata en hel del om det här, för jag kan helt enkelt inte låta bli! Idag har jag suttit och sytt på skolan efter min sista lektion, satt kanske till halv fem men det blev så ensamt när alla gick hem, så jag drog också efter en stund. Men då hade jag ändå hunnit klart med de två första plaggen, en trikåklänning till Lina och en tröja till Viktor (som blev gryyyym), men de ska färgas också innan de är helt, helt klara. Jag fick ett tyg av Fanny (tack igen!) som var perfekt för dessa två plagg, förutom att det var ett par nyanser för ljust. Funderade på färgning, men det kändes så dyrt och krångligt. Då tipsade samma Fanny om att jag kunde färga med te! Så nu står det en stor kastrull med tio liter starkt kokoste och sjuder på spisen. Snart ska jag slänga i Linas klänning och låta den puttra runt ett tag. Testade med en liten lapp tidigare, och det blir så himla bra!

Imorgon ska jag egentligen sy en till grej till Lina, men jag funderar på att börja rita ett jeansmönster till Viktor istället. Jag ska ner och hälsa på i Göteborg ganska snart, och då skulle det vara hur bra som helst om jag hade en toile (provplagg) att prova på honom. Så det får nog bli en liten ändring i planen där.


söndag 17 oktober 2010

Teaterparty

Ja, det blev en hejdundrande bra kväll i lördags. De här två partajen på teaterhöskolan har varit de roligaste festerna jag nånsin har varit på. Det är så mysigt där inne, sjukt nice folk, bra musik och grymt mycket dans och prat och allt bra man kan tänka sig. Jag gick dit med det bästaste cooling-gänget, även om några saknades och några tappades på vägen så var allt så jädra bra. Röjde loss till alla möjliga hits med min trogna dansparter Moa. Vi knallade dit vid tolvtiden och jag dansade hem och stupade i säng typ kvart i fem. Galet värd kväll, även om jag kände mig som en odöd hela dagen efter. Längtar till nästa.

lördag 16 oktober 2010

Kanske blir det skoj

Kära dagbok,
idag är det väldigt mycket lördag! Ända sen jag slutade jobba på restaurangen så har varje helg känts som en gåva från ovan, varje helg känner jag fortfarande en enorm lycka över att jag inte behöver gå och slava iklädd min rosa lilla blus. Idag har jag visserligen varit på D'Store och jobbat där, men det känns absolut inte likadant. Det är ROLIGT. Sen promenerade jag hem i den friskaste friska höstluften och kände mig så bra. Jag gick förbi Floras kulle och tänkte att "hm, undrar vad som händer ikväll. Ingen idé att förbereda sig för nåt, man vet ju verkligen aldrig vad som kan hända numera" Och det var bra tänkt. Igår eftermiddag hade jag inga planer för helgen. Igår kväll bestämdes det att jag skulle med på punkhuset och röja. Igår kväll lite senare dissade jag den idén. Idag tänkte jag mig en lugn hemmakväll. Idag på eftermiddagen blev jag bjuden på en fest som sen blev inställd. Idag vid middagstid fick jag höra om annat galej på teaterhögskolan. Så ikväll kommer jag förhoppningsvis mysfesta på bästa stället i stan. Om inte annat dyker upp. Man vet aldrig. Mitt liv har blivit så extra mycket roligt.

fredag 15 oktober 2010

Freitag

Underbara fredag! Åh så skönt med helg. Jag känner att jag inte orkar skriva här lika mycket längre, fast jag vill. Då och då kommer det inspiration i alla fall! Jag har bara så hemskt mycket att göra nuförtin. På måndagar går jag i skolan från åtta till fem, har teori från fem till sju och sådär. Tisdagar och onsdagar slutar jag i och för sig inte så sent, men jag kommer med all sannolikhet sitta kvar och sy hela eftermiddagarna hela året. Torsdagar och fredagar har jag skola+praktik till sex på kvällen. Sen blir det helg och det är mycket troligt att jag är på praktiken på lördagen också. Jag trivs ju med allt det här, jag gör mest roliga och givande saker så jag klagar inte. Jag får faktiskt mer energi av att göra tusen saker. Men det blir ju inte sådär jetemyke tid över till annat. Fast jag har ju faktiskt inget annat att göra, direkt. Träffa människor kanske.

Den här helgen har jag inte en enda plan. Utom att praktisera några timmar imorgon. Känns lite konstigt att inte ha någonting planerat, men skönt. Det sista jag vill ikväll är att gå på fest i alla fall. Och det ska jag ju inte. Så himla tuuuur. Jag vill egentligen mest köpa kläder. Gå ut och frysa, komma in och vara varm. Äta saker. Sova. Prata. Sova mer. Rensa i garderoben.

Idag kom Jessica Andersson och handlade jättemycket på D'Store. Det var lite lustigt. Visste inte att det var hon när hon var där, i och för sig. Har inte så bra koll på henne direkt. Men hon var väl trevlig. Handlade för över 4000, göttans.

måndag 11 oktober 2010

Tisdag

Pust. Idag har jag ritat färdigt mönster nummer två till projektarbetet. Det är en beige tröja som Viktor ska ha under en annan tröj...grej. Totalt kommer det bli typ fem outfits, varje med två till tre plagg var, så det kommer bli en hel del att sy. Men jag har en bra planering och tvivlar inte en sekund på att jag kommer hinna, jag har motivationen och dessutom jobbar jag ganska snabbt när jag kommer igång. Två outfits ska vara klara innan jul, och det kommer nog inte bli några problem. Jag tänker på projektet ungefär 24 timmar om dygnet eller så, det känns som att allt jag gör kretsar kring det. Och det är så grymt roligt, att göra någonting man verkligen vill göra. Känns också gaaanska så coolt att veta att jag kan designa, rita mönster och sy upp ett plagg som jag vill ha det, helt på egen hand.

söndag 10 oktober 2010

Lördag

Det blev en helt grymt bra fest igår. Jag tror att folk hade kul, det hade i alla fall jag. Bra människor. Heja heja!

lördag 9 oktober 2010

Paella i mitt hjärta

Åh, igår lagade jag, Maya och Sara paella. Det var så gott så jag hade kunnat gråta. Musslor och räkor, en massa saffran, goda grönsaker och MMMMM det var så gott så jag såg ut så här ---> ;__; Ska värma till lunch och gråta lite till. Älska goda rester.

Sen gjorde vi en fet kladdkaka. Kollade på Micmacs och den var rätt så grym. Som en blandning av Amelie från Montmartre och The city of Lost Children, det kändes verkligen att det var Jean-Pierre Jeunet som hade gjort den. Men den var riktigt värd faktiskt. Vi tog också (i princip) ett beslut. Nästa sommar ska vi tågluffa igen! Den här gången genom typ Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och så vidare ner mot Grekland. Kanske tar man svängen tillbaka genom Montenegro och sådär, upp genom Tyskland och har lite roligt i Berlin! Om tid finns. FAN VAD KUUUUL. Dags att söka sommarjobb snart, alltså.

Ikväll ska jag ha feeeest. Dance dance dance!

torsdag 7 oktober 2010

Torsdag

Saker jag egentligen bryr mig om men som jag inte orkar diskutera längre:
  • Sverigedemokraterna
  • Privatisering av sjukvård
  • Vad politikerna tänker göra med Mode och Design-programmet
  • Sverigedemokraterna
  • USAs utfärdade av en terrorvarning för Europa
  • Sverigedemokraterna
Annars har det varit en vanlig torsdag. Jag har varit på D'store, sålt dyra saker, lyssnat på det eviga pratandet från min jobbarkompis Svea. Hon är trevlig. Men hon pratar omänskligt mycket! Sen har jag kört bil. Det är så himla skoj. Övade på start i uppförsbacke, gick bättre än nånsin. Grymt skönt. Blev hulken senast, när jag fick tusen och ett motorstopp. Det börjar verkligen bli mörkt tidigare och tidigare nu, och jag har faktiskt inget emot det, ÄN. Jag tycker att det är mysigt med mörkret. Gillar hösten.

onsdag 6 oktober 2010

Onsdag mitt i veckan

Nu tänkte jag skriva här. Inte så mycket för att jag har lust eller känner att jag har nåt av värde att berätta, utan mer för att jag har så brutalt trött-tråkigt så det finns inte. Jag har redan pluggat och städat, vilket är efferuktansvärt produktivt för att vara jag. Alltså skola va. Tycker att det är bra på min linje, vi får väldigt lite läxor och prov. Förra året hade jag bara ett par prov. För orka sånt. Skulle alla gånger välja att gå i skolan mycket längre på dagarna än att ha en massa läxor och bajs att göra hela eftermiddagarna. På mina vänner som går andra program låter det jämt som att de har tusen saker som ska pluggas och skrivas och lämnas in. Fattar inte att de pallar. Känns så meningslöst med läxor. Lärare är så lätta att lura och betyg är så lätta att få om man har knäckt koden. Ofta känns det som att man stirrar sig blind på dumma små uppgifter som man egentligen inte lär sig något av värde av, bara för att det är en uppgift eller läxa. Tacka vet jag textilen och formgivningen för min del. Alla mina karaktärsämnen som jag har haft genom åren, från mönsterkonstruktion till kulturhistoria, har känts relevanta och meningsfulla för mig. Engelska B var en kurs jag spydde på, min historia A som jag har nu likaså. Och jag är ändå rätt intresserad trots allt. Har mycket motivation för skolan. Tänk alla stackare som verkligen ger fan i antikens Grekland, kan inte vara skoj. Högskoleprovet kommer jag i alla fall inte att göra. Känns så... blä.

Det var ju egentligen inte det här jag tänkte skriva om. Tänkte säga att jag började på körteori i måndags. Känns också mycket relevant och meningsfullt. Ska gå riskettan nästa torsdag. Skoj att vara på väg. Idag har jag känt mig lite ful. Tittat på alla välpolerade estet-tjejer med sina sprillans nya kläder direkt från de rätta butikernas hyllor, beundrat deras släta hy och perfekt fixade hår, lyssnat när de sjunger sina ljuva stämmor, försökt trösta mig med att de kanske inte har samma djup som jag. Kanske, kanske analyserar de inte sin tillvaro som jag gör. Kanske, kanske är jag mycket mer allmänbildad och reflekterande än dem. Kanske, kanske är det så. Kanske är jag också helt okej. Kanske är det förmodligen så.

Jag har färre läsare här nu än i våras. Helskumt tycker jag själv, för personligen tycker jag att innehållet här har blivit mer värt på sista tiden. Vill man nu läsa min blogg så har den faktiskt blivit bättre än i våras. Tyck ja själv. Men kanske är folk av en annan åsikt. Kan man ju aldrig veta.

fredag 1 oktober 2010

Sova bör man

Sjuk idag med. Tröttochstelsjukan. Hela jag har varit som en frusen sparris hela dagen. Jag har sovit som en klump med två hundar under täcket. Ikväll ska jag äta middag med barndomsvänner, så länge jag orkar. Imorgon ska jag vara på D'store och kränga kläder. Jag har glömt bort vad som är viktigt. Och jag har en mörkröd, ganska ful sårskorpa på ögonlocket. Aldrig mer stänka hett vatten i ansiktet. Jag har fortfarande ont. Buhu.