torsdag 30 juli 2009

Wien - Del 1: Hos David

Det jag spontant kan säga om vistelsen i Wien är att ingenting blev som vi trodde att det skulle bli. Vi anlände med tåget på kvällen och tog en billig taxi till Davids lägenhet, och blev efter lite förvirring från vår sida insläppta och David mötte oss i trapphuset med en drink i handen. Jag måste säga att Laufen-borna hade rätt om hans utseende, han var väldigt söt och charmig. Jag tror att David är en sån person som varenda människa får en liten crush på (definitivt ikluderat mig). Han visade oss glatt in i en helt fantastisk lägenhet. Det första som mötte oss var ett kombinerat kök/matplats/hall med bokhyllor över hela ena väggen, full av gamla böcker och prylar, resten av väggytorna var täckta av målningar, det var högt i tak, golvet var av trä och matplatsen bestod av ett slitet runt bord och fem udda stolar. Det luktade gamla böcker och rökelse och överallt hittade man små roliga prylar och detaljer. Dessutom spelades det gammal jazz från en liten laptop i bokhyllan, för att göra allting ännu perfektare.

David var jättetrevlig och rolig, han hade gjort sallad med bulgur eller något liknande, och vi satt och pratade om myggor och rasister ett tag tills hans kompis ringde och frågade om vi ville hänga med ut på något ställe som hette någonting i stil med Prater Sauna. Visst, sa vi, och började febrilt leta efter någonting i ryggsäckarna som var någorlunda rent och snyggt. Lite senare dök hans kompisar upp, snacka om coola katter/laid-back lads/sköna snubbar/osv. Snyggt klädde, trevlige Garrit, sköne Petjo, skäggige Martin som hade hörlurar runt halsen hela kvällen.

Efter att de hade suttit och chillat ett tag begav vi oss ut för att leta efter en taxi. Vi fick dela på oss, vi åkte med David i en taxi och kom dit lite tidigare än de andra. Dessutom stannade taxin på fel sida, så ett ögonblick trodde vi att det var stängt. Men det var det inte, och när de andra kom så traskade vi in. Jag orkar inte skriva så mycket om kvällen, men det var sjukt roligt. Petjo och vi började planera en bergsvandring till exempel, han var verkligen "skön snubbe" personifierad. Vi hade bestämt med David att vi skulle åka hem vid tre, men vi insåg att det var för roligt, så vi sköt på det och kom hem vid fyra. David kokade te och vi satte oss vid bordet och drack det under tystnad. Sen borstade vi tänderna och gick och lade oss, nöjda och glada.

På morgonen hörde vi hur David stökade omkring, lämnade lägenheten, kom tillbaka och började laga mat. Den söta personen hade frågat oss vad vi gillade för frukost, och eftersom Maya hade svarat ägg och jag hade svarat flingor så hande han gått och handlat och stod och lagade värsta frukosten åt oss. Dessutom kokade han jättegott kaffe med kanel och kardemumma med varm skummad mjölk och allt. Sen packade vi ihop våra grejer och lämnade motvilligt våra drömmars lägenhet och charmtrollet David för att spendera några timmar på stan och sen flytta in hos vår nye polare Petjo.

1 kommentar:

Ida sa...

Hej Maja! Har nyss läst igenom dina tågluffar-inlägg och måste säga att det låter väldigt kul alltihopa! Jag är SÅ avundsjuk! Jag vill också ut på spännande äventyr i världen :)