tisdag 30 juni 2009

Ananananas

Mina dagar flyter fram i ett otroligt lugnt tempo. Som för Ylva, fast betydligt mindre ångestfyllt. Cykla till jobbet, jobba, cykla hem, duscha, se nåt avsnitt Morden i Midsomer. Inget mer. Knappt något umgänge med andra människor heller. Jag står på standby, och det är så himla skönt. Nu ska jag äta ananas.

fredag 26 juni 2009

Fredag kväll till ingen nytta

Viktor ringde från Bordeaux (staden med den onödigaste, franskaste stavningen) och var nog sist i världen att få veta att M.J har gått ur tiden. Han visste det i och för sig innan han ringde, men han visste det inte tre minuter efter själva dödsfallet, som resten av befolkningen på jordklotet. Han har liftat från Paris idag och var lite mosig. Men nu skulle de till kusten och vila sina utmärglade luffarkroppar. Följ honom och hans kamrater på The Swede, om du är intresserad.

Den här kvällen har någonting i luften som får mig att vilja göra saker. Den här kvällen kanske hade potential som jag slösade bort på ingenting. Som jag gör med många andra kvällar. Jag har läst coola bloggar av coola människor som gör coola saker. Först tänkte jag "oj, sådär cool skulle jag aldrig kunna bli///det är ju bara värt att blogga om man skriver sådär bra".
Men sen tänkte jag "äh vafan, jag är en vanlig människa". Och sen var det bra med det. Jag tror att jag skulle ha lättare att leva med mig själv om jag bara tog det lite lugnt och insåg att man inte måste vara så jävla cool och bra hela tiden. Dagens sanning.

Har du varit i Thailand?

Idag på jobbet kom det in en kvinna som ville dricka ett glas vin. Jag serverade det och hon började prata. Och prata. Och prata. Och prata. Och prata. Jag gillar oftast att prata med gästerna, och jag gillade det här också till en början. Men efter ett tag blev det alldeles för mycket, hon berättade allt om sitt liv, sina barn, sitt jobb, hur fint det är i skärgården och så vidare i oändlighet.

Hon frågade mig om jag har varit i Thailand, och när jag svarade nej så drog hon en lång historia om hur fint och billigt och bra på alla sätt och vis det var där. Tio minuter senare frågade hon mig exakt likadant: "Har du varit i Thailand?" "Eh, nej..?" svarade jag, och hon drog precis exakt samma historia igen, med samma formuleringar och allt. Då blev jag väldigt trött, och Ying och Vetha tyckte synd om mig och hittade på saker jag skulle göra i köket för att jag skulle kunna fly dit ett tag. Efter ett par glas vin till gick hon äntligen, men först ställde hon sig upp och följde efter mig runt i restaurangen en stund för att attackera mig med sitt otroliga pratande vart jag än gick.
Vi drog alla en suck av lättnad när hon gick.

Vissa speciella kvällar

När det är sommar, mina föräldrar har sina kompisar över på middag, de sitter i trädgården och dricker vin, spelar dragspel och gitarr, solen är på väg ner, det är varmt och allt är precis som det alltid varit sen jag var liten, alla är precis som de alltid har varit och allt är lugnt och tryggt. Då känner jag att kanske vill jag ha det så när jag är stor och vuxen, kanske vill jag också bo i Luleå och sitta i trädgården med mina vänner på kvällen och dricka vin och spela dragspel. Och samtidigt känner jag att det här kommer jag sakna. När jag blir stor och vuxen och inte bor hos mamma och pappa längre.

torsdag 25 juni 2009

Torsdag

Det var väldigt mysigt att picknicka och grilla på stranden, det måste vi göra om nån gång! Jag hade gjort en jättegod kycklingsallad och en kaka, sen grillade vi korv och bananer med choklad. Vädret var jättefint, precis lagom varmt. Det finns bilder på bilddagboken för er som är intresserade!

Och Michael Jackson är död! Gud vad konstigt. Jag gillade inte honom speciellt mycket, men jag blev ändå ledsen på något sätt.

Det känns som att jag bloggar otroligt tråkigt nuförtin. Jag orkar inte riktigt skriva riktiga inlägg. Idag kände jag mig snygg, det var hur trevligt som helst.

onsdag 24 juni 2009

24 timmar i Öjebyn (och lite till)

Igår tog jag bussen till Öjebyn för att hälsa på min klasskompis Emma och sova över hos henne. Vi grillade med hennes bror och bekanta, såg film, åt och sov massor. Och jag åkte moped för första gången i mitt liv! Gud vad roligt det var.


Träffade söta hundar gjorde jag också. Och reashoppade kläder. Imorgon picknick/grillining! Mysigt!

tisdag 23 juni 2009

23/6-09

Inatt (efter klockan tolv) skrev jag den sista sidan i min nuvarande dagbok. Den boken har varit mig trogen i ett år, faktiskt väldigt exakt ett år. När jag skulle kolla hur länge jag hade skrivit i den insåg jag att jag hade börjat 23/6 förra året, precis samma datum som idag (inatt). Fatta coolt!

söndag 21 juni 2009

Drömtydning 2

Ibland funderar jag på att låna en bok om drömtydning. Inte för att jag tror på det, men för att det skulle vara kul att se vad den säger om alla mina helgalna drömmar. Jag är helt förvirrad på morgonen av allt jag drömmer. För några dagar sen drömde jag till exempel att jag satte upp en jättestor pjäs på Norrbottensteatern med tillhörande konstutställning och performance, och vi fick visa den på både Stockholms Stadsteater och på Centre Pompidou i Paris. Jag jobbade tillsammans med en jättekul och talangfull kille som hade skrivit själva pjäsen och allt var bara så himla roligt. Jag har aldrig drömt en så detaljrik och lång dröm, den var helt fantastisk. Det är verkligen underabart att sova och drömma.

Att maja

Oj, vad jag är trött och myggbiten nu. Men det har varit en jättemysig helg och vi gjorde en jättefin midsommarstång. Midsommar är ju en bra högtid för mig, eftersom mitt namn betyder klä med blommor!
Några halvdåliga bilder laddar jag nog upp på bilddagboken.

torsdag 18 juni 2009

Midsommar neråt landet

Ikväll sätter jag och Maya oss på bussen och åker till Saras stuga nere i västerbotten, för att vara där över helgen och fira midsommar. Jag ser verkligen fram emot det, det är så mysigt där. Jag gillar midsommar väldigt mycket, och att vara med sina vänner är ju alltid nice.

Apropå vänner; när jag kom hem från jobbet idag, varm, friterad och äcklig så låg där på bordet ett litet vitt paket och väntade på mig. "Vafalls?" tänkte jag och öppnade det. Däri låg ett helt fantastiskt linne med ett tryck föreställande en apa med zebrahuvud i ett träd, med ett stort blingigt dollar-tecken i ett halsband runt halsen. Helt hilarious! Det var från Tokis, som på senare tid har blivit utnämnd till min personlige ap-spanare. Världens gulligaste och snällaste ap-spanare.

Trevlig midsommar!

måndag 15 juni 2009

Överraskning deluxe

Mamma och pappa kom helt hux flux hem med en ny (fast begagnad) laptop idag! Snacka om förvånad jag blev, hejsan hoppsan bara. Jag älskar den, men den är ju helt tom. Ingen musik, inga bilder, inga favoriter. Så jag kollar inga sidor jag brukar kolla atm, orkar inte gå in på dem utan länkarna på favoriter hoho. Imorgon ska jag kanske börja möblera och flytta över grejs från den gamla, installera program och så. Men jag jobbar från 12-21, så jag får se hur det blir med det. Tänkte blogga lite om hur det var i Borlänge, men jag har inte laddat in några bilder än.

God kväll.

Att komma hem

Efter några dagar hos Ylva i Borlänge var det dags att återvända till Luleå. Jag känner mig såklart direkt instängd, kvävd och stressad i det här äckliga lilla huset. Det var så skönt att vara hos Ylva ett tag och komma ifrån allt, men så fort jag kom hem var det som att jag aldrig hade åkt. Samma saker på gång i skallen, samma konstiga stress över att bara existera. Men här regnar det i alla fall inte, inte som i Borlänge där det nästan konstant vräkte ner från fredag eftermiddag till söndag.

Det ska bli skönt att åka ut och tågluffa och inte tänka på att jobba, tjäna pengar, spara pengar, se snygg och fräsch ut, ha koll på allt. Tre veckors frihet. Tre veckor kvar.

torsdag 11 juni 2009

Borlängis

Jag och Sara anlände igår natt och skjutsades hem av Ylva och hennes far. Sen pratade vi en stund, tills Ylva var tvungen att gå och lägga sig. Idag har vi inte sett skymten av henne, massa tråkigt skolgrejs stod tydligen på schemat. Men jag och Sara har roat oss på Kupolen och köpt en massa billiga skor. Halva Kupolen består ju för fasen bara av skoaffärer! Tre par köpte jag, plus ett par randiga brallor för 49 kr. Och så letade vi efter lösmustascher och åt glass. Nutellaglassen var en höjdare. Annars har vi inte sett mycket av Borlänge, om det nu finns så mycket mer att se. Centrum kanske.

Men vi approvar Kupolen. Lite trist att det inte finns något utanför, men där inne kan man ju spendera många timmar.

måndag 8 juni 2009

Måndag

Jag fick tre fantastiska plastmuggar av Sara idag, som en liten vardagspresent. De är underbart fina och jag älskar dem. Och jag älskar vänner som känner en och vill göra små söta saker för en.

söndag 7 juni 2009

What lovely hair you have...

På ett sätt kan det vara ganska skönt att vara så trött som jag är nu. Man kan inte tänka på något jobbigt alls, man kan knappt tänka överhuvudtaget. Vi har haft animevisning hela helgen, några höjdpunkter hade vi allt, men det var ju mycket slötid av att bara ligga och äta godis, kolla på Ghost Whisperer och skälla på besökarna. Det blir man väldigt trött av. Till råga på allt blev jag krasslig på lördagen, hes och halsond, och det blev bara värre idag. Jag kan knappt svälja alls och jag har fått en väldigt sexig whiskyröst. Jag tror att jag ska börja sjunga tunga, melankoliska ballader.

Vi såg en helt fantastisk film på lördagen. Hair Extensions/Ekusute hette den och handlade om ondskefullt hår och ett underbart hårpervo. Se den om du får chansen. Slutet gör hela filmen.

torsdag 4 juni 2009

South again

Igår var jag med styrelsegänget hemma hos Matilda. Vi lagade jättegod pasta och chillade framför några avsnitt av Ghost Whisperer med glass, kolasås och kakor. Just Ghost Whisperer är kanske inte det bästa jag har sett, men trevligt och avslappnat sällskap över en trevlig och avslappnad middag är ju inte det sämsta.


På skolan avslutas det. Konstigt att treorna ska försvinna och att det ska komma ettor! Spännande. Jag är precis strax klar med det som skulle bli en skjortklänning, men som blev både för liten och för kort. Jag kommer få använda den som en konstig blus-aktig sak till byxor. Men den är sjukt snygg, om jag får säga det själv. Och det får jag ju.

Maya bokade våra Berlin-tågbiljetter för någon dag sen, gratis boende är fixat och det är bara lite mindre än fem veckor kvar. Jag kan verkligen inte vänta.

måndag 1 juni 2009

Resfeber

Jag ska aldrig mer köpa resor sent. Nästa vecka ska jag och Sara åka till Ylva och fira hennes student, och vi har fortfarande inte bokat biljetter. Usch. Minst 1200 kr för ca fyra dagars vistelse... Det är egentligen sjukt ovärt, men det gäller ju Ylva, och då blir allting värt. Men 1200 kr. Aj, min plånbok.

Aldrig mer boka i sista sekunden!