söndag 31 maj 2009

Ve och fasa

Ah, nu har jag officiellt förlorat hoppet för Doremidan. Allvarligt talat, deras nya Hello!! Brand New Day är ungefär det sämsta jag någonsin hört. Lyssna bara på namnet! Synd på ett så bra band. Det var trevligt så länge det varade!

Nu ska jag snart åka och jobba GUD VAD JOBBIGT. Usch blä fy tusan. Åtta timmar inne på den hemska lilla restaurangen känns som tusen år.

lördag 30 maj 2009

Fri som en fågel

Fantastiskt väder idag. Lite blåsigt, men äsch, det är ju Luleå. Det får man ta. Igår var jag en sväng till stugan utanför Piteå, det var kallt men väldigt mysigt. Den ligger i skogen, fast med strandtomt och havet rakt utåt. Jag kände mig för en gångs skull helt avslappnad, det gick inte ens att få hjärnan till att tänka på allt jag tycker är jobbigt, inte ens när jag försökte. Skönt. Jag ska åka dit lite oftare tror jag. Det var helt tyst, så fantastiskt, underbart tyst. Ah, sommar!

Jag vill göra somriga saker! Picknicka, äta glass, gå på nattpromenader, fika på uteserveringar, bada! Nu ska bara skolan vara över, så är jag fri!




torsdag 28 maj 2009

Prins Groda

Jag har gått som på nålar de senaste dagarna. Eller de senaste veckorna egentligen, antar jag. Fortfarande lika rastlös. Hur ska jag kunna plugga till mitt stora NK-prov när jag håller på att explodera av tusen nålar i hela kroppen? Grrr. Ligga på en äng och stirra rakt upp i himlen, det är vad jag vill göra. Kanske äta glass. Kanske se en bra film. Kanske bara ta det helt lugnt.

Idag målade jag grodan jag gjort i lera på bilden. Jag gillar honom, han ser lite hysterisk ut och är lite sned, men det ger honom bara personlighet. Lera är väl inte något jag har hållit på så hemskt mycket med.

onsdag 27 maj 2009

Att göra

  • Skaffa nytt pass, fort som faen
  • Kolla upp var jag kan köpa InterRail-kortet
  • Köpa sandaler, solskydd och all skit man behöver till tågluffen
  • Lämna in RHsen till farbror skomakare. Någon som vet vart han har tagit vägen förresten?
  • Boka biljetter till och från Borlänge
  • Boka biljetter till Malmö för luffen
  • Gå till banken
  • Göra tusen andra saker som gör att jag sprängs av stress. Jag förbannar min hemska egenskap att bli stressad så vansinnigt lätt.

tisdag 26 maj 2009

Fierce

Nu är jag trött på att gå i skolan. Det känns väldigt träigt att gå dit nu, men äsch. Några dagar till kan jag väl klara. Jag får väl vara glad för att jag inte har känt så tidigare under terminen bara. Jag vill gå i trean och göra mitt projektarbete. Risken finns väl att jag inte känner mig lika pepp då, men just nu är jag så peppad på det att jag blir galen.

Annars har jag inget spännande att dela med mig av. Jag fick mina kläder från Algonquins igår, de är ganska underbara. Koftan är inte riktigt hundra, men väst-grejen är tusen. Hade tänkt ladda upp en bild på dagens outfit, men det var jobbigt. Och jag gillar inte att göra jobbiga saker. Tog en snabb bild här vid datorn bara, för att pimpa inlägget lite!

Nu ska jag göra chokladbollar (med mycket kaffe i!) och läsa min bok. Högläsaren är det. Men jag ska läsa tyst, det passar sig inte riktigt att läsa högt rakt ut i luften sådär. När jag var liten hade jag en kompis som inte kunde läsa tyst, han kunde bara läsa högt. Jag kommer ihåg hur störande det var när vi skulle läsa Bamse, och han satt och mumlade hela tiden.

måndag 25 maj 2009

Helgrapport

Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta om helgen, det har varit supertrevligt att umgås med mina kära vänner och det har varit jätteroligt. Mina pengar har gått åt som smör, och jag har känt mig som blerk utseendemässigt, men å andra sidan hade jag väl väntat mig det. Det brukar ju vara så. Men äsch, jag är i alla fall snäll.

Jag ska klippa av mig håret ännu mer, bort med längden upp och bak, jag kan ändå inte göra den här frillan rättvisa. Jag vet inte riktigt hur det ska bli, men jag bestämde mig när jag såg den hemska bilden på mig som kom upp på LJ. Jag ska raka bort det! Frustration.

Bilderna finns på min bilddagbok, Sellerin, som vanligt.

onsdag 20 maj 2009

Modevisningen

Nu är jag hemma efter en lång, lång dag. Det som skulle ha känts som en kick känns bara blä. Jag vill bara stanna under täcket hela helgen. Varför är det alltid såhär? Blä blä blä blä blä.


Vill du ha en muntrare bild av hur visningen var, så finns bilderna snart på bilddagboken, Sellerin.

tisdag 19 maj 2009

Villintevillintevillinte

Jag vill inte gå modevisningen. Usch, det är hemskt. Ja, det känns lite coolt att gå där med alla strålkastare på catwalken med värsta musiken, men allt det där gör ju bara att jag känner mig råtöntig. Jag är stel som ett vedträ och usch bara usch. Och så ser man alla skitsnygga, långa, coola tjejer som trippar fram på sina meterhöga klackar och ser helt naturliga ut. Jag vill inte..! Kom inte dit och titta, är ni snälla!

måndag 18 maj 2009

No he can't read my poker face

Vi har haft träning inför modevisningen idag. Det är inga problem med själva gången, men att stanna till längst ute på catwalken och göra en liten cool pose går inte så himla bra. Jag är skitstel och det känns bara fult. Dessutom ska man le. Och gissa vilken låt jag ska gå till?

...Poker face. Med Lady Gaga. Hahahaha!
Men det är roligt. Väldigt roligt faktiskt.

Väntan i logen. Kolla vädret! Kolla utsikten! Kolla skola!

söndag 17 maj 2009

Så kom sommaren

Till och med Luleå har fått försommar nu. Mer underbart än vad jag kan uttrycka med ord, ungefär. Måste jag ens berätta hur mycket jag älskar våra ljusa nätter? Det finns nog inget bättre eller mer magiskt. Det är som att hela världen blir helt annorlunda en sån natt. Gick hem sent från Sara i lördags, och jag blev så till mig av ljuset, luften och stillheten att jag bara ville dansa hela vägen hem. Det kändes som att världen för en gångs skull tog en paus, och jag fick chans att hänga med. Lite töntigt, men sant. När jag kom hem kunde jag knappt förstå hur jag någonsin skulle kunna somna när det var så fantastiskt ute. Jag fullkomligt älskar när man sätter sig och kollar på en lång film på kvällen, och under tiden man ser den hinner det både bli natt och sedan gryning igen.


02.38, solen på väg upp. Fett!

lördag 16 maj 2009

Is that blood on your zombie?

Igår:
Fick jag en fantastisk sjal och en grön, glittrig gurka att hänga i julgranen av den halvan av familjen som åkte till Krakow. Ja, en julgurka, vad mer kan man begära?
Såg jag en lustig film som hette Fido. Se den! Zombies och glättigt 50-tal. Lite skruvad och väldigt nice.

Idag:
Har jag vaknat tidigt, städat grundligt och sovit ett tag på gräsmattan. Sova under bar himmel är en annan sak jag gillar väldigt mycket. Får inte chansen att göra det så ofta. Inte hela nätter i alla fall. En tupplur i det gröna kan man ju alltid sno åt sig.

fredag 15 maj 2009

Vackra hus

Jag och farsan åkte ut till Niporna efter middagen ikväll, vi gör det då och då och låter hundskrället springa av sig lite. Ni luleåbor som är bekanta med Niporna vet ju kanske att det ligger en fantastiskt underbart vacker byggnad på andra sidan älven. Den höga tegelbyggnaden med stora fönster som har varit något industriaktigt. Jag älskar såna byggnader. Älskar älskar älskar. Det finns ungefär ingenting jag tycker är så vackert som såna. Ni vet, stora, i tegel med stora metallinfattade fönster med en massa rutor och byggda i början av 1900-talet. Oj hjälp. Jag blir helt till mig av dessa underbara byggnader.
Vi åkte förbi på vägen hem och kikade lite genom bilfönstret. Det var lite förbommat, men inte mer än att man bara kan hoppa över och gå och snoka lite närmare. Det gjorde jag inte nu, men det ska jag definitivt göra. Det var så vackert. Jag har bara sett det på håll tidigare, men nära var det ännu finare.

Jag älskar övergivna industrier. Gammeldags industrier överhuvudtaget. Och övergivna ställen överhuvudtaget. Därför sitter jag gärna och kollar på sidor som denna. Fantastiskt.


När jag var liten läste jag en bok som hette "Himla Ögon", inte som i himla ögon då, utan som i... Himla Ögon. Särskrivet. I boken hamnar tre förrymda barnhemsbarn på ett ställe som heter Svarta Möddingen, som är ett slags lerigt, övergivet industriområde där en gammal läskig gubbe bor med en flicka som han har grävt fram ur leran. Jag älskade beskrivningarna av industiområdet redan då, och det skulle jag nog göra nu också. Jag borde läsa den igen. Jag minns den som helt fantastisk.

torsdag 14 maj 2009

Mantage

Ja, idag är jag inte riktigt lika frustrerad, kanske för att jag har sysselsatt mig så gott som hela dagen. Skola från åtta till fem, hem och laga mat, duscha, rita mönster och klippa tyg. Jag tänkte lägga upp någon bild på mitt kreativa kaos (som varken var särskilt kreativt eller kaosartat), men min teliofonos strejkade. Eller snarare datorn då.

Jag vet inte vad jag ska ha på mig i Stockholm. När man för en gångs skull har anledning att vara lite extra fin ska man såklart vara trött på allt. Men äsch, nånting måste jag ju ha. Jag kommer väl se ut som jag alltid gör. Enkelt så. Men meet-outfiten skulle ju gärna få vara lite speciell... Hum hum. Dessutom behöver jag sminktips till modevisningen, har ingen som helst aning vad jag ska ta mig till.

Ah jaja. För att göra det här inlägget lite roligare:

tisdag 12 maj 2009

Ingen bra dag idag. Heller.

Blä blä blä blä blä. Det är så bläääää. Jag skulle behöva lite seriös uppmuntran. Jag känner mig totalt grå och värdelös idag. Alla andra verkar se fram emot Stockholmsresan som ett uppmuntrande avbrott från allt, jag känner mest bara för att avboka den och stanna hemma och dra något gammalt över mig. Jag är stressad över allt möjligt, som egentligen inte är så hemskt mycket när man tänker efter. Jag borde resa till Tibet och gå i bergen och meditera. Eller bara ligga och samla mig ett tag. Kanske gaska upp mig och träffa lite folk. Eller folk och folk. Är kanske varje människa ändå en ö? Kanske kanske.

måndag 11 maj 2009

Showtime

Och så är det ju modevisning nästa vecka! På onsdag, 19.00, har jag för mig. Jag ska inte visa något speciellt, men jag kommer ju gå i alla fall. Två egna outfits och en klänning från en treas projektarbete. Mina kläder är himla tråkiga, tyvärr.


Nervös. Jag ångrar mig!

We're in one tuonela of a mess now

Jag försöker fokusera på att göra klart min redovisning om Kalevala till onsdag, men det går inte så bra. Jag har blivit väldigt dålig på allt som har med pluggande att göra sen jag började gymnasiet, det går bara inte! Särskilt sånahära muntliga saker, jag har ingen koll alls. Hur göra upplägget? Hur inleda? Hur låta bli att prata en massa skit? Hur inte låta som en torrboll eller övertöntig?


Bilden kommer från Don Rosas "Jakten efter Kalevala". Läst den? Läs den! Don Rosas Kalle Anka-serier är till och med värda att läsa!

söndag 10 maj 2009

Frustrerad dag idag

Vissa dagar blir man så lätt stressad över saker. Att boka resor och fixa boende till överallt kan vara riktigt jobbigt. Försöka boka om hemresan från Stockholm, boka tåg till Borlänge och Ylvas student, boka tåg till Malmö för tågluffen, köpa InterRail-kort, fixa boendet i Stockholm för mig och Sara. Jag kommer nog självantända snart...

lördag 9 maj 2009

Nytt

Lessnade så hemskt mycket på layouten, och eftersom jag inte kan sånt själv snattade jag en från shabbyblogs.com. Som ni ser på den väldigt framträdande lilla rutan i hörnet. Gillar inte alls att den syns så mycket, men äsch. Jag ska testa med den här layouten ett tag och se om jag gillar den, annars får det bli en annan!

onsdag 6 maj 2009

Själavandring

Jag tror stenhårt på reinkarnation. Fick jag välja skulle jag vilja återfödas som katt hos en familj på landet, eller som en liten färgglad fisk i ett korallrev. En frisk och glad liten katt eller en frisk och glad liten fisk känner sig nog aldrig äcklig, risig eller obekväm med sig själv. Tänk att bara tassa omkring i omgivningarna och jaga fjärilar. Eller att simma runt i varmt vatten och titta på alla vackra undervattensväxter. Det kan jag definitivt tänka mig. Nu ska jag sova och drömma om korallrev!


måndag 4 maj 2009

I am sort of alive

Idag har jag haft en riktigt dålig dag på skolan. Jag kände mig bara så äcklig och skabbig hela dagen, dessutom var jag jättetrött. Bläää. Som tur var gick jag bara till två.
Och jag är så trött på mina kläder. Jag har bara två kjolar och en kofta i hela min garderob just nu som jag trivs i eller överhuvudtaget vill ha på mig. Därför har jag lite extra problem med vad jag ska ha på mig på meeten om några veckor. Jag vill helst inte använda Miho Matsuda-shortsen eftersom jag inte alls känner mig fin i dem. Och de var ju min enda plan, så nu är det lite panik.

Gah!
Alla mina kläder är urtvättade, dammiga, sitter illa eller är bara allmänt ofräscha. Jag skulle behöva en stylist och en helt ny garderob.

fredag 1 maj 2009

Man blir ju nästan religiös

Jag sitter och dregglar våldsamt över alla tusen kläder på AllSaints, och himla alltså värsta allvarligt talat. Såhär snygga kläder har jag inte träffat på på mycket länge. Deras koftor, klänningar och tshirts är bara så perfekta! Låt mig ge några hundra exempel:
1
2
3
4
5
6
7
Synd att de är så himla dyra. Men det brukar ju vara så. Snyggt=dyrt, en dålig naturlag.
EDIT: Men, länkarna har slutat fungera! Så kasst.


Bidrar även med en trevlig och avslappnande låt. Jag är supertrött på ungefär all musik utom den här just nu.

Mörker

Jag skulle egentligen så hemskt gärna vilja gå och lägga mig, men jag vågar verkligen inte. Sara gick just hem och jag är ensam nu, vilket betyder att jag sitter här i datarummet och vågar knappt ens ha nere fötterna på golvet. Jag förstår verkligen inte, jag blir bara mer och mer mörkrädd med tiden. Jag vågar knappt vara ensam hemma på dagen numera, och det är ju lite galet. Ahh, jag är så trött! Kom hem nån gång då!