tisdag 30 mars 2010

Tokyo? Jag!?

Jag brukar läsa en del bloggar, förutom mina kompisars så läser jag även Fokis och Niotillfem. Inte för att jag tycker att de är så himla bra eller så, mest för att jag gillar att snoka i andra människors liv. Dessutom befinner sig både Foki och Sandra från Niotillfem i Tokyo/Japan nu, och det är ju skoj att läsa om. Själv har jag absolut inte fattat att jag ska dit. Hade det varit för två år sen hade jag förmodligen redan nu skrivit en exakt packlista och en komplett karta över alla butiker jag skulle vilja besöka, men nu är jag långt mycket mer chill inställd till vår resa. Klart att jag är helt otroligt psyched, men också mer avslappnad. Jag kommer helt enkelt ta det som det kommer. Tidigare var det liksom OMGGG KLÄDER jag tänkte på, nu är det mer... Allt. Uppleva stämningen. Se en massa folk. Vara i en jävligt stor stad sjukt långt bort i tre veckor. Se alla kända landmärken, utforska smågator, titta i butiker, gå på zoo, käka nudlar, gå ut och partaja, leva livet! Ta det som det kommer, göra vad vi vill. Ni vet när man reser bort... allt man har med sig är sig själv och sin packning. Allt man ÄR är bara sig själv. Så himla... befriande.

Bara cirka två månader kvar. Och liiite till. (GE MIG PENGAR PENGAR PENGAR)

söndag 28 mars 2010

Söndag

Och idag är det en sån där grå söndag, en melankolisk söndag. Jag har haft världens härligaste lördag, har knappt behövt kommunicera med någon annan, bara gjort precis vad jag själv velat, sluppit tänka på en massa saker. Och idag är det söndag, en lugn och stilla söndag. Alba och Tjappis sover på golvet och jag lyssnar på Erik Enockssons soundtrack till Farväl Falkenberg. Så himla vackert och vemodigt. Förutom att vara en av de bästa och sorgligaste och vackraste och enklaste filmerna i hela världen, så har den också det mest perfekta soundtrack man kan tänka sig. Den här låten gör mig helt mosig av vackerhet och sorglighet. Jag brukar lova mig själv att aldrig lyssna på den här låten för att den gör mig så ledsen. Men den är ju så fin. Ibland måste man bara unna sig själv att deppa lite. Snyft.

lördag 27 mars 2010

Pubdrömmar

Idag har jag återigen önskat att det fanns en trevlig pub jag kunde komma in på här i stan. Den enda vi har här i Luleå är det 23-årsgräns på, och så gammal är ju inte jag på långa vägar än. Jag är så himla sugen på att sätta mig på en mysig, träig pub med några trevliga vänner och prata om allt i hela världen ikväll. Men icke sa nicke. Grr.

onsdag 24 mars 2010

Lite om ett av världens bästa band

Åh, Woven Hand. Ni är så bra. Och så coola. Och så bra. Och jag drömmer om att få se er live en vacker dag. Se det här klippet om du vill höra något skitbra och väldigt speciellt. Om du vill direkt till det göttigaste på en gång så hoppa in cirka två minuter och njut sedan av superhäftiga David Eugene Edwards nästan lite maniska framförande av Deerskin Doll. Oj vad jag hade velat vara där. Och oj vad glad jag är att min farbror visade världens coolaste band för mig.

Onsdag

Jag har stora planer. Större och mer realistiska än någonsin! Roliga saker kommer att ske...!

måndag 22 mars 2010

Söndagskakor

Jag ska strax iväg till skolan, sitter och lyssnar på Wovenhand och två snarkande hundar. Innan jag åker tänkte jag bara berätta lite om igår. Ida och Macca kom hit för att ha Twin Peaks-maraton (andra säsongen), och jag dör. JAG DÖR. Det är så spännande och konstigt och fantastiskt! Puh.

Men ett tag tog vi paus från tittandet för att baka de godaste kakorna i hela vida världen. Allvarligt. Jordnötsbrownies och browniefudgepaj med valnötter. Vi nästan svimmade så goda de var. Och sen svimmade vi lite för att Twin Peaks började bli så läskigt och spännande. Sen svimmade jag nästan för att jag hade så ont i magen, men det var ju tråkigt så det behöver jag ju inte prata om. Annars var det en mycket trevlig dag!

Nå. Skola nu då.

torsdag 18 mars 2010

Torsdag

Alba har fått sitt första lilla vredesutbrott, samt skällt för första gången sen hon flyttade hit. Jag ska städa hela kvällen, förutom en stund reserverat för att rita mönster. Och så ska jag ordna med min internetbank. Men det enda jag har i huvudet är godis. Åh, godis...



Ah, ja... Det är ungefär så spännande allt är. Känner mig lite som en zombie.

söndag 14 mars 2010

Alba

Idag hämtade vi lilla Alba. Under hela resan från Jokkmokk gnällde hon inte det minsta, satt bara i sin korg och tuggade på ett litet tuggben. Samma när vi kom hem, glad, pigg och modig och inte det minsta ledsen. Hon är så himla fin. Mitt hjärta smälter varje gång jag tittar på henne, så liten och luddig och mjuk. Väger bara runt ett kilo och har så små, söta tassar som smattrar mot golvet när hon springer omkring och retar Tjappis. När stor-hundn blir för läskig så kastar hon sig in under kökssoffan. Där under är hon för stor för att stå upp, så hon liksom simmar fram över golvet. Nu ligger hon i sin lilla säng bredvid min och sover så sött. Ibland vaknar hon till och vänder lite på sig, då knorrar hon till litegrann och mitt hjärta bara krullar ihop sig i bröstet av gullighet. Tänk, nu har vi två underbart fina små hundar här hemma. Och de gör mig så lycklig



Fyrabilderstisdag

Okej, nu ska jag försöka komma ikapp när det gäller bilder och uppdateringar och sånt. Tänkte börja med den lilla myskvällen vi hade hos Matilda när hon kom på finbesök ända bortifrån Irland. Då käkade vi mexikanskt på Tapa Chula, hade pyjamasparty med biscuit cake, spa:ade och såg fransk film. Gick och lade oss för sent, vaknade för sent, stressade som galningar och gick vidare för müslifrukost och terrier-gos hos Ida. Sen gick jag till skolan, efter det träffade jag en tjej angående ett sömnadsprojekt, sen jobbade jag och sen åkte vi och handlade till animevisningen. Sen dog jag lite. Och sov tolv timmar. Oh well. Så här såg det ut:








torsdag 11 mars 2010

Utmattad

Den här veckan har varit kaotisk. Jag har varit upptagen varenda sekund, och tack vare det har jag varit totalt utmattad hela tiden. Har varken haft tid eller ork att skriva nåt här, ville lägga upp lite bilder från den gångna månaden, men det får vänta till nästa vecka. Och då kommer lilla Alba ha flyttat in, så då kommer jag definitivt hålla mig hemma. Jag räknar med att alla jag känner kommer och hälsar på nån gång när Alba har vant sig lite vid sitt nya hem! Jag längtar ihjäl mig efter henne.

Vi hörs!

söndag 7 mars 2010

Söndagsmiddag

Nu var det länge sen jag skrev. Jag har inte gjort något spektakulärt sen sist direkt, eller ja, jag har träffat lilla valpen. Hur söt och fin som helst. Nästa söndag ska vi hämta na.

Men idag var det inte nästa söndag, utan väldigt mycket den här söndagen. Söndagen innan skolan börjar igen. Och jag har bjudit på trerätters till Lindström/Olofsson-klanen och Saramaya. Det blev parmesanriddare med ugnsstekta tapenadetomater, frittata med fetaost, haricot verts och körsbärstomater, sallad med babyspenat, avocado, nektarin och balsamvinäger och till sist smördegstarte med banan, torkade fikon, kanel och citron. OMGGG. Det var så gott. Herrejöstanes. Jag är en riktig gourmetkock.

tisdag 2 mars 2010

Namnfunderingar

Vi har tingat en valp, så om två veckor flyttar ännu en liten pudelflicka hem till oss (AHHHAHAH!!!! WIIIEIIEHA HAHA JIPPPIIIEEE WOOOAH!!!). Nu är såklart den stora frågan: vad ska hon heta?

Lilla fröken i fråga. Från Jokkmokk kommer hon, så det måste ju bli en bra hund av henne.

måndag 1 mars 2010

Om min framtid

Såhär ligger det till: min dator vill inte starta, så jag lånar för tillfället mammas tjugotusenkronorsjobbmac då och då. Istället för att sitta och nöta på internet tittar jag på "Vad blir det för mat" med Per Morberg som min lilla mamma har införskaffat på illegalt vis. Det är mitt nya favvoprogram, alla kategorier. Han är så jäkla skön. När jag blir stor vill jag bli som honom. Stå och grillas i ett kök med en jävla massa smör och marinera fläskben i mitt eget svett och några lagerblad. Skala potatis med högtryckstvätten, slänga lökskal i jacuzzin och koka fond av slaktavfall i tio timmar. Det kommer bli bra, det känner jag.