måndag 19 oktober 2009

Crippity crappity creepies

Så ikväll såg jag Buffalo '66, av och med Vincent Gallo, en snubbe som jag inte hade nån koll på innan jag såg den här filmen. Nu har jag läst några citat av honom på IMDb, och han verkar vara en fantastisk människa. Läs bara dessa:
"I don't trust or love anyone. Because people are so creepy. Creepy creepy creeps. Creeping around. Creeping here and creeping there. Creeping everywhere. Crippity crappity creepies."

"I'm so in love with the United States. Not as a patriot. I'm in love with America like it's my first girlfriend. The geography, the people, the smell, the touch, the taste, the gas stations. I'm madly in love with America. Madly in love. And I was the guy that people used to say, "He's so European." I mean, I never felt like that. I don't relate to those monkeys. I just can't relate to them. I'm a super American--Captain America."

Filmen i fråga handlar om Billy Brown, en kille som just kommit ut ur fängelset. Han har lurat sina obrydda föräldrar att han inte alls suttit av ett straff, utan att han bara varit borta med sin vackra och perfekta fru (som inte existerar). Efter att ha blivit släppt ur fängelset är han väldigt desperat efter en toalett, och rusar in på en dansskola för att låna deras. Där inne bestämmer han sig hastigt för att kidnappa Layla, som han tvingar låtsas vara hans fru när de besöker hans föräldrar. Förutom att han vill visa sina föräldrar vilket bra och perfekt liv han lever, så drivs han även av en manisk besatthet att hämnas på mannen som han tycker är anledningen till att han fick sitta i fängelse. Billy är hetsig, aggressiv och upprepar allt han säger sjutton gånger, Layla är lugn och stillsam och faller såklart som en fura för honom.

Jag gillade verkligen den här filmen. Den var i ett härligt tempo, inte så jäkla stressig och galen, utan med mer fokus på duktiga skådespelare och en bra story. Vincent Gallo är väldigt bra som Billy, men karaktären Billy är verkligen galet irriterande. Jag blev helt knäpp i skallen av att lyssna på hans tjat efter ett tag, men det passar in. Och han har en riktigt snygg skinnjacka... Överlag var det riktigt skön stämning hela tiden, härligt deppiga miljöer och riktigt bra humor när det väl var någon humor. I approve!

1 kommentar:

zoraboa sa...

Hahaha, Captain America :')